Björkskataskolan öppnar igen

Snart öppnar Björkskataskolan portarna igen efter att ha varit stängd för renovering på grund av en brand 2018. Skolstarten är dock framflyttad några dagar på grund av att vissa delar återstår att färdigställas. Så i stället för skolstart på torsdag börjar Björkskataskolans elever på måndag 26 augusti.

– Det känns jättebra att vara tillbaka här i våra lokaler som nu är helt nyrenoverade, säger Elisabeth Landström, rektor vid Björkskataskolan.

Björskataskolans skolstart blir framflyttad till måndag den 26 augusti på grund av att det finns kvar några saker i bygget som inte hinner färdigställas.

I renoveringsarbetet så har bland annat ventilationen bytts ut i hela skolan. Det är nya golv, fönster och toaletter.

– Skolan är ju ändå över 40 år så en renovering var nödvändig oavsett brandskadan eller inte. Nu har vi fått lokaler som är anpassade till den tid vi lever i nu, säger Elisabeth Landström.

Framflyttad skolstart

Allt har inte ännu hunnits klart inför höstterminens skolstart som börjar den 22 augusti. Kvar finns några saker i bygget som inte hinner färdigställas och för att välkomna eleverna och personalen på ett tryggt sätt beslutade de att flytta fram skolstarten till måndag den 26 augusti.

– Vår ambition har hela tiden varit att starta skolan på ordinarie tid. Att det blir så här är naturligtvis mycket olyckligt. Vi ska dock göra vårt bästa för att kompensera den tid som eleverna missar, säger Elisabeth Landström.

Skolan skulle ha haft öppet hus den 21 augusti men även det blir framflyttat.

Då välkomnas eleverna

Björkskataskolans skolstart blir alltså den 26 augusti och eleverna träffar mentorer, rektor och elevhälsa i matsalen enligt nedanstående tider.

Ingång till skolan är från huvudentrén (dörren bredvid biblioteket bakom COOP) där det kommer att finnas vägvisare som visar eleverna till matsalen.

8.15 för år 7

8.30 för år 8

8.45 för år 9

FAKTA

Text och foto: Charlotte Högnelid

21 augusti 2019

Logotyp